Šibenska rivijera

Šibenska rivijera je jedinstveni dragulj Dalmacije. Kristalno čisto more, plaže, velik broj otoka i otočića, autentična ribarska sela, vinogradi, te ostaci srednjovjekovnih gradova okruženih zidinama, samo su neka od brojnih ljepota koje nudi ova regija. Ono što je čini posebnom su i dva bisera prirode: Nacionalni park Krka u kojem se rijeka Krka svojim 72 km dugim tokom probija kroz tijesne kanjone prema Jadranskom moru tvoreći čarobne kaskade, slapove i jezera, te Nacionalni park Kornati sa svojih 89 prekrasnih otoka i hridi.

Grad Šibenik je kulturno i administrativno središte šibenske rivijere i najstariji hrvatski grad na obali Jadranskog mora. Stari Šibenik spada među najveće i najbolje očuvane izvorne srednjovjekovne gradove čija je povijesna jezgra s katedralom sv. Jakova pod zaštitom UNESCO-a. Četiri gradske tvrđave te brojne crkve i spomenici svjedoče o bogatoj prošlosti ovoga kraja.

U Šibeniku se od 1958. godine održava Međunarodni dječji festival, a pjesma i glazba sastavni su dio tradicije i života Šibenika.

Jedan od turističkih bisera šibenske rivijere je gradić Primošten u čijem središtu zbijene kamene kuće, crkve i uske kale čuvaju mediteransku atmosferu i sva obilježja srednjovjekovnog mediteranskog ribarskog naselja. Primošten krase duge šljunčane plaže i šetališta uz more.

Vodice su turističko središte poznato po živosti, raznolikoj turističkoj ponudi i velikom izboru zabave.

Otoci Krapanj i Zlarin poznati su po lovu na spužve i po preradi koralja, a neobicna zanimljivost su žene ribari s otoka Krapnja.

Bogata kulturno-povijesna baština te prirodne ljepote i zanimljivosti šibenske rivijere pružaju nezaboravan odmor svakom posjetiocu